Zdravý štrůdl (recept podle Adély Třetinové)

Chcete si dát nějaký pořádný zdravý a chutný dezert?

Nevíte, jak na to?

Tak čtěte dál!

 

ZDRAVÝ ŠTRŮDL PODLE ADÉLY TŘETINOVÉ

TĚSTO:
-1 vejce
-1 lžíce medu
-100g pomletých ovesných vloček
-3 lžíce HLADKÉ špaldové mouky (bacha na to, je potřeba koupit opravdu hladkou, aby bylo těsto super)
-1 lžíce bílého jogurtu


NÁPLŇ:
-1/2 vanilkového pudinku
-100ml mandlového mléka (může být i klasické)
-1 lžíce medu
-nastrouhaná jablíčka - nejlépe zavařená
-skořice

Postupně a pořádně smícháme ingredience na těsto. Potom ho vyválíme do obdélníku - ne moc tlusté, ale ne moc tenké, aby se netrhalo. Do poloviny obdélníku dáme hotový uvařený pudink, který si po uvaření smícháme se lžící medu. Na to ještě dáme jablíčko - já dala zavařené nastrouhané. Posypala jsem skořicí a druhou polovinu obdélníku, na které není pudink a nic, tak jsem jí přikryla tou druhou - nerolovala jsem to. Pečeme asi 30 minutek - uvidíte podle konzistence, jak to bude vypadat a podle toho vytáhnete z trouby. Jak je hotovo, tak můžeme posypat vanilkovým proteinem, aby štrúdl vypadal jako posypaný cukrem. Dobrou chuť! :)

 

Děkujeme Adéle za tip!

www.adelatretinova.cz