Zdravý štrůdl (recept podle Adély Třetinové)

Chcete si dát nějaký pořádný zdravý a chutný dezert?

Nevíte, jak na to?

Tak čtěte dál!

 

ZDRAVÝ ŠTRŮDL PODLE ADÉLY TŘETINOVÉ

TĚSTO:
-1 vejce
-1 lžíce medu
-100g pomletých ovesných vloček
-3 lžíce HLADKÉ špaldové mouky (bacha na to, je potřeba koupit opravdu hladkou, aby bylo těsto super)
-1 lžíce bílého jogurtu


NÁPLŇ:
-1/2 vanilkového pudinku
-100ml mandlového mléka (může být i klasické)
-1 lžíce medu
-nastrouhaná jablíčka - nejlépe zavařená
-skořice

Postupně a pořádně smícháme ingredience na těsto. Potom ho vyválíme do obdélníku - ne moc tlusté, ale ne moc tenké, aby se netrhalo. Do poloviny obdélníku dáme hotový uvařený pudink, který si po uvaření smícháme se lžící medu. Na to ještě dáme jablíčko - já dala zavařené nastrouhané. Posypala jsem skořicí a druhou polovinu obdélníku, na které není pudink a nic, tak jsem jí přikryla tou druhou - nerolovala jsem to. Pečeme asi 30 minutek - uvidíte podle konzistence, jak to bude vypadat a podle toho vytáhnete z trouby. Jak je hotovo, tak můžeme posypat vanilkovým proteinem, aby štrúdl vypadal jako posypaný cukrem. Dobrou chuť! :)

 

Děkujeme Adéle za tip!

www.adelatretinova.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení